1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Turks, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2002

Ingrediënten 4 personen


Aardappel
tomatenpuree
paprikapoeder/cayennepeper of sambal
gekookt water

evt. blokjes vlees (denk aan runderlapje of biefstuk ofzo)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels. Reken op 1,5/2 middelgrote aardappels per persoon

Bereidingswijze

Snij de aardappels in blokjes
Boter laten smelten in de hapjespan (moet geen diepe pan zijn, maar groot in diameters!!)en flinke lepel tomatenpuree erbij doen. De aardappelblokjes erbij doen.

WIl je vlees erbij, dan net andersom, eerst het vlees en dan de aardappelblokjes!

goed roeren gedurende paar minuten. Paprikapoeder (of, indien je van pittig houdt..!) Gekookt water erbij gieten, alles moet onder water staan, dit is ten slotte een soep!
Deksel op de pan en op een laag vuur pruttelen. Een blokje aardappel proeven. Is dit gaar? Dan kun de de soep serveren!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top