1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori

Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2002

Ingrediënten 4 personen


6 eetlepels Japanse sojasaus
? 3 eetlepels droge sherry
? 6 eetlepels sake (slijter)
? 2 theelepels fijne suiker
? 600 g kipfilet
? 4 bosuitjes
? 1 groene paprika
? 1 citroen
? (versgemalen) peper
? scherpe mosterd



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satestokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top