1. Home
  2. ellisbude
  3. Recepten van ellisbude
Recepten van ellisbude

Dat is weer eens heel andere koek!! …  Lees verder »

4 schoudercarbonades 1,2 dl sterke koffie 1,2 dl tomatenketchup 2 eetl. wijnazijn 2 eetl. worcestershire saus 2 eetl. rode limonadesiroop 2 eetl. suiker 1 eetl. zoute sojasaus 1 eetl. rode peperbessen 1 gesnipperd uitje  …  Lees verder »

Voor wie eens iets heel anders met een diepvrieskuiken wil doen. Ik gebruik voor dit recept mijn hoge snelkookpan, die is goed af te sluiten. Ook dit recept heeft weer twee dagen nodig en is beslist de moeite waard, de kunst is om aan zaagsel te komen. …  Lees verder »

Een van de vele recepten voor dit overheerlijke kruidenmengsel uit India …  Lees verder »

12 grote garnalen (scampi) grof zeezout 4 groene asperges 1 kleine rode paprika 1 teen knoflook Paplepel chilisnippers of 1 rood pepertje 3 eetl. (olijf)olie  …  Lees verder »

Uit de Thaise keuken, zo ontzettend handig om in voorraad te hebben en mits goed afgesloten, maandenlang houdbaar …  Lees verder »

Heerlijk kruidenmengsel om de inmiddels ingeburgerde smaak van shoarma aan vlees en gerechten te geven. …  Lees verder »

Dit recept is goed voor twee vlaaivormen of 1 springvorm. Als hoofdgerecht voor ? 6 personen. Kan echter ook dienst doen als voorgerecht of op een buffet. Het recept voor wonderdeeg staat ook op mijn pagina …  Lees verder »

Het lijkt misschien een bewerkelijk recept. Toch geldt ook hier weer: van tevoren gemaakt, is het kookwerk een fluitje van een cent. …  Lees verder »

Mathy heeft van mij nog het pizzadeeg recept tegoed. Alweer een recept voor alleen deeg is ook zoiets. Vandaar het recept van de pizza zoals ik die op 1 mei j.l. gemaakt heb. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden …  Lees verder »

Omdat we de tempeh wat krokanter willen hebben is dit recept aangepast …  Lees verder »

Als nieuw lid van de webgroep Garlic moet ik natuurlijk mijn beste beentje voorzetten. Meteen groot uitpakken dus!! …  Lees verder »

Geinspireerd door de braadkuikens die we in Frankrijk buiten zagen staan op vakantie, het rook zalig en heel anders dan thuis. Onze (toen nog kleine) kinderen vonden het geweldig en zeurden om: die draaikip. Het was inderdaad lekker en sindsdien komt het hier vaker op tafel. Een heel eigen recept. …  Lees verder »

Je moet wel van te voren weten dat je gasten krijgt want het wordt een nacht in de marinade gezet …  Lees verder »

Makkelijk en soepel deeg. Goed te gebruiken in alle recepten waarin bladerdeeg nodig is: (hartige) taarten, maar ook zoutjes, soepstengels etc. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries wat ik niet nodig heb in zodat ik altijd iets in voorraad heb. …  Lees verder »

Lekker bij rijstgerechten natuurlijk, doet het ook goed op buffetten …  Lees verder »

Top