1. Home
  2. KisMagyar
  3. Recepten van KisMagyar
Recepten van KisMagyar

Heerlijk bijgerecht voor (Indonesische) gerechten, Nasi, Bami, Hete kip, Saté Etc. Etc. MAKKELIJK, GEZOND EN NET EVEN ANDERS! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken! …  Lees verder »

Originele naam: Gundel Palacsinta (Gundels Flensje) Dit is een ZOOOO lekker nagerecht!!! Vooral niet te zoet maar wel met een heerlijke intense Chocoldade smaak. Hiermee verras je vriend EN vijand ;-) Iets meer werk maar MEER DAN DE MOEITE WAARD!!! Voor de puristen staat hier het hele, ORIGINELE, recept van Gundel (Dé meest beroemde Hongaarse kok). Vloeken in de Kerk: De Chocolade saus kan je ook vervangen voor een veel simpelere Chocolade saus, kijk maar wat je wilt. MAAR: Echt het proberen waard om het gerecht helemaal te maken, geloof me!!! …  Lees verder »

Mijn moeder maakte dit niet vaak, maar als ze het maakte was het altijd INTENS genieten! Zacht en mooi gerecht, weer eens wat anders... Moet je ECHT poberen!!! Makkelijk te Maken & Heerlijke smaken!!! Eet & Geniet! …  Lees verder »

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken! …  Lees verder »

Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …  Lees verder »

De Lente (en ook de Zomer!!!) komt eraan en dit mag niet ontbreken! Simpel te maken, heerlijke smaken! Eenvoudige maar SUPER lekkere Tonijnsalade voor op Toast, (Stok)brood, etc. Natuurlijk heerlijk voor bij de borrel, maar ook als Lunch heerlijk!!! …  Lees verder »

Waanzinnige pasta voor als je eters krijgt!!! Maar ook zonder gasten een aanrader! SNEL & ERG LEKKER Een zeer zachte en vooral lekkere pasta, eenvoudig en snel klaar! Hier krijg je echt geen spijt van... …  Lees verder »

De Ultieme Pasta, zeker niet de goedkoopste Pasta maar HEERLIJK en net even anders. VEEL MINDER WERK DAN JE DENKT!!! Moet je proberen!!! Snel, Intens van SMAAK, en IDEAAL voor onverwacht bezoek, vrienden en familie! Laat weten hoe je het hebt ervaren!!! …  Lees verder »

Oftewel: Dè Echtuh Gehak(t) Bâlluh die NIET droog zijn :-­) Niet te versmaden!!! Met de lekkerste Jus die er is! Warm of koud HELEMAAL goed! …  Lees verder »

Met deze Basis Saus kan je alle kanten op! Ik maak dit vaak in het weekend en vries een gedeelte in voor als ik minder tijd heb... Basis voor: - Heerlijke Pastasauzen - Chili Con Carne - Broodjes met Gehakt, Cocktailsaus en Sla - Pasteitjes - Rijst met Kerrie gehakt - Etc. Etc. Lekker, Ideaal en Makkelijk. Later zal ik recepten toevoegen met als Basis deze gehakt Saus! …  Lees verder »

PROBEREN = SUCCES VERZEKERD!!! Iets soortgelijks hebben wij gegeten in een favoriet restaurant van ons in Antwerpen, helaas krijg je het recept niet mee, maar we zijn aardig in de buurt gekomen door een hoop expirimenteren, vinden wij zelf :-) Het is een echte aanrader! Niet het meest goedkope voorgerecht maar af en toe moet je jezelf verwennen! Eet & Geniet! …  Lees verder »

IETS MEER WERK, MAAR HET IS ECHT VEEL MAKKELIJKER DAN JE DENKT!!! Een echte klassieker, maar O, ZO LEKKER!!! En met alles te combineren: Rijst, Pasta en aardappels. IK RAAD IEDEREEN AAN DIT RECEPT EEN KEER TE PROBEREN, KRIJG JE GEEN SPIJT VAN, echt niet! En anders wil ik het weten :-)! Eet & Geniet! …  Lees verder »

NIET VEEL WERK, HEERLIJKE SMAAK!!! Deze zelfgemaakte Saté Saus is net even anders dan die uit potjes, zakjes, korrels en anderszins. De basis is ordinaire Pindakaas, SIMPEL en ZOOO lekker!!! Ik maak het meestal bij de Hete Kip en altijd bij de Saté. Eet & Geniet! …  Lees verder »

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

MAKKELIJK & HEERLIJK DIT MOET JE PROBEREN! Dit was als kind mijn lievelingsgerecht en staat nog steeds wisselend op nummer 1! Mijn moeder maakte het niet vaak maar als ze het maakte (vaste prik op mijn verjaardag) was en is het nog steeds een feest van smaken! Om eerlijk te zeggen is het niet eens een moeilijk recept, alleen neemt het marineren tijd. Als je daarnaast tijd besteed aan wat bijgerechten dan is het helemaal een hit! Eet & Geniet! …  Lees verder »

MOET JE PROBEREN, KRIJG JE GEEN SPIJT VAN!!! Deze soep is zo simpel, maar zo lekker, zelfs als je geen bouillon hebt of bouillonblokje (ondanks dat het aardappels bevat :-), ik meen het!) Natuurlijk bereik je wel de beste smaaksensatie met echte bouillon, maar dat terzijde. Laat weten hoe het smaakt! …  Lees verder »

Ikzelf ben geen liefhebber van aardappels zonder jus of saus, MET EEN UITZONDERING en dat is dit bijgerecht! Simpel om te maken en heerlijk!!! Ik zou zeggen: "Ga het proberen en vertel het voort!". …  Lees verder »

Deze rijst kan (bijna) niet mislukken en is extra lekker door de ui en de bouillon! Echt de moeite van het proberen waard! Bijkomend voordeel je kan de rijst ca. 3 uur van tevoren maken, dus geen stress ;-) Lassi is er niets bij! Eet & Geniet! …  Lees verder »

Dit recept komt van mijn familie uit Hongarije en de kracht zit hem in de eenvoud. Eerlijke smaken, goede producten (helaas smaakt de groente hier toch minder dan daar, maar dit kan ook tussen de oren zitten...) Ook mijn kinderen en alle vrienden en kennissen zijn er dol op, soms moet ik tussendoor nog bijmaken! Deze salade is ook in de winter heerlijk, maar zomers bij een BBQ helemaal OK! …  Lees verder »

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!! Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard! Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken. Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt. Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack. Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips! Eet & Geniet …  Lees verder »

Top