1. Home
  2. Community
  3. miekemaria
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker pittige Bietensalade voor bij de barbecue …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gesneden bietjes fijn 2 bl. tonijn 1 kl. uitje fijn gesneden zout peper slasaus augurk fijn gesneden of zilver uitjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Zin in een vrolijke lunch? Maak een cubsandwich met casinobrood! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk Amerikaans Slow Cooker recept voor op (hamburger)broodjes of met een frisse salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Wil je een keer uitpakken tijdens de lunch? Probeer deze heerlijke clubsandwich met gegrilde groenten eens. Een goed gevulde sandwich met lekker veel groenten.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 kilo varkenspoulet 8 eetlepels azijn 8 eetlepels olie 8 eetlepels tomatenketchup 8 eetlepels ketjap 1 kleine eetlepel sambal 2 teentjes knoflook fijngesneden 1 zakje nasikruiden 150 gram champignons 2 flinke eetlepels pindakaas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk gerecht uit de slowcooker, lekker met rijst of pasta. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Erg lekker vleesgerecht met heerlijke Griekse tzatziki. Krijg je vast een beetje een vakantiegevoel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Yummie, yammie deze vrij eenvoudige salade is fris, kruidig en super lekker. Past bij vrijwel alle gerechten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Waan je in je eigen keuken in Spanje met dit fantastische recept voor snelle en makkelijke paella. Deze paella is een smaakbom dankzij de combinatie van kip met chorizo. De krachtbouillon kip van Struik maakt het gerecht helemaal af en extra makkelijk.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Kwam dit recept tegen op andere website, heb hem geprobeerd en hij was heerlijk! Wel hele kleine persoonlijke aanpassingen aangebracht, wilde het recept graag in mijn kookboek plaatsen en jullie er ook van laten genieten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

U weet het vast wel. Wat wij in Nederland Goulash noemen is in Hongarije eigenlijk soep (Gulyas). Wat wij Goulash noemen, de stoofpot, heet daar Pörkölt. Dit recept is slechts een van velen, want Hongarije is, vergeleken bij Nederland, een groot land, en in elke hoek van het land is de Pörkölt anders. De lekkerste en meest pittige variant is met vis, maar ik ga voor de 'standaard'. De rundvleesvariant. Ik heb veel recepten gezien, maar het is nooit helemaal zoals ik het lekker vind, zoals ik het geleerd heb! Nou ja, het standaard recept. Het is de bedoeling dat je het recept naar eigen smaak invult, zodat je een uniek en eigen recept hebt. Dus uiteindelijk is het zeker een eigen recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Snelle frisse aardbeien smoothie die wat weg heeft van zo`n dikke bevroren milkshake. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top