1. Home
  2. Community
  3. janscherders
  4. Kookboek Indiase Keuken
Kookboek "Indiase Keuken"

Beroemde Indiase kerry soep hier volgens een recept van Madhur Jaffrey. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Indiaas groentegerecht van aardappelen en spinazie dat bijvoorbeeld als een bijgerecht bij een lamscurry kan worden gegeten. In engelstalige recepten wordt dit ook wel "Saag Alo" genoemd. Dit recept komt uit het geweldige boek Indian Cookery van Singh. Heb zo veel mogelijk 1-op-1 vertaald. Als hij ingredienten gebruikt die ik niet kan vinden dan meld ik dat (en geef aan waardoor ik die vervangen heb). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Eenvoudige lam korma uit het boek Indian Cookery van Singh. De bereiding van korma`s kenmerkt zich door het braisseren, oftewel het langzaam gaar smoren. Dit recept komt uit het geweldige boek Indian Cookery van Singh. Heb zo veel mogelijk 1-op-1 vertaald. Als hij ingredienten gebruikt die ik niet kan vinden dan meld ik dat (en geef aan waardoor ik die vervangen heb). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Kachumber or kuchumber salad is a good side dish that goes well with almost any indian dishes. basically kachumber is onion-tomato-cucumber salad tossed with indian spices and herbs. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Volgens Sinfully Spicy: "It is just a really hot chicken recipe.Succulent pieces of chicken in a spicy sauce with onions and dry red chillies." Oorspronkelijk recept zo goed mogelijk vertaald met kleine eigen aanpassingen. Ik heb dit recept van Sinfully Spicy met kippendijen gemaakt en met basmati rijst gegeten. Het is inderdaad zeer heet maar ook zeer smaakvol. Zij zegt 1/4 cup diced capsicum ... ik heb er gewoon een hele groene paprika ingedaan. Verder het recept gewoon zo gevolgd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Het woord Dopiaza betekent twee keer uien (in het de bereiding van het gerecht wordt twee keer uien gebruikt). Ik kende al wel Lam Dopiaza, hier een gerecht van Sinfully Spicy met kip. Als variatie gebruikt zij parel uien. Volgens haar ook te vervangen door sjalotjes. Ik wil de parel uien vervangen door zilver uitjes want die heb ik ook nodig voor Boeuf Bouguignon en ik weet nu nooit wat ik met de overgebleven zilveruitjes moet doen nadat ik een zak bij de Sligro heb gekocht. Hoop nog een keer met een vertaling te komen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Gerecht met lamsvlees en aardappelen. Bekend gerecht uit Noord-India (of Pakistan). Oorspronkelijk een gerecht bereidt met geitevlees maar kan ook heel goed met lamsvlees worden bereid. Dit gerecht kom je in verschillende boeken en blogs tegen en de recepten voor dit gerecht zijn nogal verschillend, hier de versie van de weergaloze Sinfully Spicy. Ik heb haar recept zo goed mogelijk vertaald en van commentaar voorzien. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Dit recept is een traditionele manier uit Noord-India om geitenvlees te bereiden (maar kan ook met lamsvlees worden bereid). Ik ga zelf het gerecht met lamsbout maken (in een gietijzeren pan). Dan zal de bereidingstijd denk ik minder dan een uur zijn, blijkbaar heeft de bereiding van geitenvlees met de slow cooker bijna een dag nodig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Sinfully Spicy says: The most popular dish from the Indian subcontinent which is relished the world over. Tandoori chicken is known for its vibrant orange color, the aromatic spices and the tender texture of chicken. The chicken can be marinated a day in advance and can be roasted, broiled or grilled just before serving. Marinating the chicken in yogurt along with a lots of spices & then slowly cooking in an evenly distributed temperature, makes it aromatic & tender on inside and the high temperatures of the oven /grill give it a crispy texture outside.The grilled option also infuses a smokiness which makes the flavor almost similar to the tandoor cooked version. Since I do not own a tandoor, I normally use my broiler to cook the chicken and it comes out wonderful every time. The first time I made it I used the orange food color because I was trying to make it appear restaurant like. But after that I stopped using food color and lived with it. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

2 1/2 pounds whole chicken (cleaned and cut into 16- 18 pieces) 1 1/2 cups chopped onion 3-4 cloves of garlic 2 inches ginger root 2-3 hot green chili peppers (adjust according to how much heat you can handle) 1 1/2 cups chopped tomatoes 1/4 cup lemon juice + 1/2 teaspoon salt +1/2 teaspoon cracked pepper (marinade) 2-3 bay leaves (dried) 1 1/2 cinnamon stick 3-4 whole black cardamom 1 teaspoon cumin seeds 5-6 cloves 2 1/2 tablespoon coriander powder 1/2 teaspoon turmeric 1 1/2 teaspoon garam masala powder 1/2 cup mustard oil (can substitute with vegetable or olive oil) 1 1/2 tablespoon ghee (clarified butter) Salt to taste Handful of chopped cilatro …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Tempeh Korma. Toelichting van Anupy Singla, die het recept heeft bedacht: A korma simply refers to a type of dish made with protein, yogurt, cream perhaps, nuts like cashews or almonds, and/or coconut milk. Thus, it`s a creamy, spiced gravy that is often accented with sweet notes from dried fruit. Obviously, lamb will go well with this sort of spicy/sweet pairing, but so will most other proteins. I`ve made kormas with chicken, beef, tofu, and now with tempeh. I know many of you non-Indians love this sort of dish, but realize that it is the type of curry that has its roots in Muglai Cuisine..and tradition drawn from the Muslim courts and traditionally served on special occasions. It is not a curry that we eat every day nor one that you would want to, especially since it is laced with decadent creams, etc. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

A quick salad made with mung bean This salad can be eaten during gestational diabetes. Your body needs a lot of fiber to digest and help to get the stuff out of your system easily. The vegetables and mung bean have low glycemic index and that makes it an ideal dish to eat when you have gestational diabetes. This salad can be eaten during weightloss. It is packed with nutrients and flavors. It`s tasty and good for you and will help you get rid of those excess fat. You can read more about the goodness of mung bean in my mint rasam post. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Dal is een typisch Indiaas gerecht. Voor meer uitleg over Dal (wat is het, hoe te koken, hoe te eten) zie bijgaande link naar het originele artikel. Als dit recept voor Masoor Dal als een hoofdgerecht wordt gebruikt dan is het recept voor 2-3 personen. Als ik weer tijd heb zal ik wellicht het recept in nederlands vertalen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Kofta is hindi name for meatballs. In this case I am using ground lamb to make koftas but you can definitely use any meat of your liking. Cooking time will change according to the kind of meat you are using. Now the curry sauce is prepared the same way as you do in any other Indian curry with onion, ginger and garlic as the base. Then later different spices are added to form layers of flavors that burst in your mouth. But in this case there`s a simple ingredient which gives it a little twist. Cashews. Cashews are blanched and then ground into a smooth paste, mixed with some heavy cream and is added to the curry at the end. This gives the sauce its creamy and rich taste. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Vegetarisch recept dat vliegensvlug te maken is, heel gezond en goed smaakt. Prutje van uien, knoflook en gember maken, kruiden eroverheen, kikkererwten met water erbij en klaar Dit recept wordt volgens mij ook wel Chana Masala genoemd. hier vond ik een ander Chole Masala recept: http://www.cookingandme.com/2013/03/chana-masala-recipe-chole-masala-recipe.html Als je de kikkererwten kookt met een verhouding 1:4 (kikkererwten - water) dan is het misschien een gerecht voor 4 personen. Ik heb zelf de eerste keer kikkererwten uit blik gebruikt en toen 2 cups water toegevoegd. Dan heb je een gerecht voor 2 personen en m.i een mooie "dikte" van de chole masala. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Traditioneel Indiaas gerecht. Very HOT !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Top