1. Home
  2. Community
  3. diaantje64
  4. Kookboek Indiase recepten
Kookboek "Indiase recepten"

Lekker bijgerecht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

pakistaans vlees gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is toch wel een overheerlijk gerecht, helemaal met warm weer. Ga deze maar eens maken, je weet niet wat je proeft, heerlijk! Dit is een feestmaaltijd die in een mum op tafel staat en makkelijker te maken is dan je denkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Ik had van alles nog in de koelkast liggen, het werd tijd om weer eens een keer bami goreng te maken. Van oorsprong is nasi of bami goreng ook bedoeld als gerecht om restjes weg te werken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Geleerd van mijn oma.Een verrassend gerecht, welke goed past in een uitgebreide rijsttafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke relish die veel in de Indiase keuken gegeten wordt als bijgerecht. Licht pittig, maar vooral lekker fris! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Authentieke kip tandoori …  Lees verder »

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Naan is een plat Indiaas brood dat uitstekende geschikt is om te vullen. Verkrijgbaar in de supermarkt. Bron: Libelle …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een frisse tomatenpuree die heel goed als bijgerecht passen bij Indische kerrie gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Liefhebbers van uien opgelet! Dit recept geldt als een van de meest populaire voor salades met uien. De oorsprong van het recept ligt in India of Pakistan. De 'piaz kachumbar', zoals de naam van het gerecht in India luidt, kan met vrijwel alle uiensoorten worden samengesteld. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de ietwat zoete rode uien uit het Midden-Oosten. De vrij scherpe blanke (gele) uien die in ons land worden geteeld kun je er wel voor gebruiken maar dan is het naar mijn mening noodzakelijk om de aangegeven hoeveelheid bruine basterdsuiker met 1 eetlepel te verhogen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

1 theelepel verse gemberpulp 1 tl verse knoflook uit de knijper 1,5 theelepel chilipoeder 1 theelepel zout 1 theelepel garam masala 6 eetlepels maisolie 2 middelgrote uien, in plakken 700 gram mager lamsvlees, in blokjes van 5 centimeter gesneden 6 tot 9 deciliter water gram verse spinazie 1 grote rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, gehakt 3 verse groene chilipepers, gehakt 3 eetlepels gehakte verse koriander 1 eetlepel vers citroensap  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

500 gr rundergehakt 1 gesnipperd uitje 2 eetlepels boter of olie 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kerriepoeder 1 theelepel ketoembar 1 theelepel paprikapoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Varkensvlees in ketjapsaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Gele gekruide rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Gebakken rijst met diverse bijgerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas
Top