1. Home
  2. Community
  3. Joyce1956
  4. Kookboek Indiase gerechten
Kookboek "Indiase gerechten"

Een heerlijke garnalen curry met de zoete smaak van de pompoen. Ideaal voor in de herfst wanneer de verse pompoen in het seizoen is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een heerlijk recept uit de herfsteditie van Smult.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker en snel Indiaans recept met kip. Ideaal om met zijn allen van te genieten! Maak het zo pittig als je zelf wilt, of voeg wat extra kwark toe voor een milde smaak. Zelf eet ik er graag vers gebakken naanbrood bij, maar met rijst kan het ook geserveerd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een recept uit de Indiase keuken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

2 eetlepels maisolie 1 in halve ringen gesneden ui 1 gehalveerde tomaat in partjes 2 cm pijpkaneel 1 kardamomzaadje 1/4 theelepel komijnzaadjes 1/4 theelepel geraspte gemberwortel 1/2 geperst teentje knoflook 1 theelepel garam masala (kerriepoeder) zout, cayennepeper ? 500 gr kipdelen, bijvoorbeeld drumsticks of karbonades 1 eetlepel volle yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel fijngesneden verse koriander 1 kleine groene peper in ringen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Kip tikka masala is een fusion gerecht, ergens in de 20e eeuw onstaan in curryhuizen in Engeland. Daarom bestaat er geen authentiek recept maar circuleren er duizenden recepten waarbij de termen tandoori en tikka nogal eens door elkaar gehaald worden. Maar volgens mij zit het zo: Tikka slaat op de vorm van het vlees: stukjes of blokjes. Tandoori slaat op de oven waarin het vlees bereid is: een tandoor. Kip tandoori is roodgemarineerde, gegrilde kip. Dat kunnen stukjes filet, poten, drumsticks of zelf hele kippen zijn. Kip tikka masala is tandoori (gegrild) van kipblokjes (tikka) in een pittige, kruidige (masala), romige tomatensaus. Onderstaand recept uit de currybijbel is absoluut niet moeilijk, wel enigzins bewerkelijk maar zo lekker dat het alle moeite waard is. Je kunt ook alles in een pan bakken de volgorde is eigenlijk hetzelfde zoals in het recept is beschreven. Veel plezier bij het maken en alvast smakelijk eten voor dan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lijkt mij erg lekker. Het was verukkelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een heerlijk Indiaas gerech, lekker met raita ,naanbrood of papadums …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Lekker bij curry gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Er gaat niets boven een eigen gemaakte curry …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Een lekker broodje voor bij een Indiaas gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Biryani is lndiaas gebakken rijst dat als hooÍdgerecht of als bijgerecht kan worden geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Deze soep werd in India bedacht voor de Engelsen. Het woord `mulligatawny` bestaat uit twee woorden uit het Tamil, die samen `peperwater` betekenen. De soep is veel lekkerder dan de naam doet vermoeden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

250 g pandanrijst 2 aardappelen vastkokend 3 el rijstolie 300 g biefstuk, in blokjes van 1.5 cm 3 cm verse gember, geschild 2 sjalotten, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 pakje curry pasta massaman 1 pakje kokosmelk (200 ml) 1 kaneelstokje 2 el vissaus 1 el suiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

500 ml currypasta 750 ml kippenbouillon 250 ml kokosmelk 1 tl bruine suiker of palmsuiker zout versgemalen peper 400 g aubergine in blokjes van 2 cm 1 kg uitgebeende en ontvelde kippendijen, doormidden gesneden 2 gehakte tomaten 400 g sperziebonen, gepunt en in drieën gesneden 60 g cashewnoten, geroosterd en fijngehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

2 kleine rode uien 1 teen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 zakje verse koriander 2 limoenen 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel chilipoeder zout en (versgemalen) zwarte peper 300 g Griekse yoghurt 500 g kipfilet 3 eetlepels olie 4 naanbroodjes koriander-knoflook 1/2 zakje jonge bladsla. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

600 g lamsvlees van de schouder of nek zout versgemalen peper 1 grote ui 2 el olijfolie 2 el milde Indiase currypasta 400 ml kokosmelk 50 g blanke amandelen 2 takjes verse koriander of platte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

2 rode pepers 1 stengel citroengras (sereh) 2 tl suiker 2 sjalotten, gehalveerd 1 el zonnebloemolie 1 el vissaus (flesje 250 ml) 1 el gemalen koriander (ketoembar) 3 tenen knoflook 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild 250 ml kippenbouillon heet (van tablet) 1 blik kokosmelk (400 ml) 350 gram kippendijen 2 rode paprika`s in reepjes 300 g sperziebonen, schoongemaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas
Top