1. Home
  2. Community
  3. Francesca3
  4. Kookboek Indiase vegetarisch
Kookboek "Indiase vegetarisch"

Een vitamine rijke soep heerlijk van smaak en goed voor de koude dagen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Voor de liefhebber van deze wintergroente, heb ik een aantal recepten verzameld.Zelf vind ik het een heerlijke groente, en je kunt er zo veel meer mee doen dan je denkt. Probeer maar eens! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

1 ui, 2 el. olie, 1,5 el. curry pasta (pataks) 2 teentjes knoflook, 250 gr gedroogde spliterwten, 3 kruidenbouillontabletten, 2 rode pepers, 1 zakje verse koriander, zout, peper, 1 winterpeen, 1 prei. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Met de zoete smaak van rozijnen in de gevulde driehoekjes en in combinatie met de noten saus, is deze vegetarische recept en voltreffer.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Auberginecurry, met ook al meteen de dal erin. Vrij pittig. Dit rececht is vegetarisch, maar het kan ook met vlees,vis of kip gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Snelle gezonde Indiase dal.Lekker met Indiaas brood en een chutney. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

1 bloemkool, 4 aardappelen, 6 el olie, 1 tl komijnzaad, 3 tenen knoflook, 2-3 cm gemberwortel, 3/4 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder, 2 tl ketoembar, 3 tomaten, 400-500 ml water, 1 tl garam massala.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Sinds t bezoek aan India stond dit gerecht nog altijd op mijn things to do-lijstje. Hij was echt heeeeerlijk, beter nog dan in mn herinnering; …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

225 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 eetlepels yoghurt (mager) 100 g bloemkool 75 g sperziebonen 1 rode paprika 1 tomaat 2 rode pepers 75 g champignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 stuk verse gemberwortel (ca. 3 cm) 1 zakje verse koriander (15 g) 3 eetlepels olie 1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel koenjit 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel zout 50 g doperwten (diepvries) (pak ` 450 g) nootmuskaat 1 eetlepel slagroom 3 kruidnagels 1 kaneelstokje 3 laurierblaadjes 1 theelepel gemalen kardemomfruit …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

100 g rode linzen 150 g bruine linzen 60 ml olijfolie 2 uien, in halve ringen gesneden 1 e garam masala 1 t geelwortel 2 grote aubergine, in blokjes gesneden 50 g ongezouten pindas, grof gesneden 25 g droge geraspt kokos 2 e fruit chutney (mango) 1 e citroensap 800 ml groentebouillon of kruiden bouillon zout peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Deze vegetarische dahl (een Indiaas bijgerecht) zit vol met vezels, mineralen en vitamines. Maar is vooral lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Heerlijke vegetarische curry …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Deze chutney past uitstekend bij kebabs, samosa's, pakora's en gebakken of gegrilde groenten. Pas het aantal pepers aan je eigen smaak aan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

3 eetlepels olie 1 theelepel komijn (djinten) 1 cm verse gember, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theelepel rode peper, fijngesneden 1 eetlepel garam masala 1 theelepel geelwortel (kurkuma) 2 grote aardappels, gekookt en in kleine blokjes 3 eetlepels doperwten (diepvries), ontdooid 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden 10 vellen bladerdeeg (diepvries), ontdooid olie om te frituren ,neem anarchide olie dit is op plantaardige wijze en het stikt niet zo . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

1 pakje loempiadeeg 2 grote aardappelen 1/2 kop diepvries-doperwten 1 eetlepel korianderzaad 1 1/2 theelepel grofgemalen chilipepers 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels gehakte koriander of munt plantaardige olie om in te frituren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Als je 1 maal deze pittige curry pasta hebt gemaakt voor je curry dan grijp je nooit meer naar de curry pasta`s in potjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Als je 1 maal deze pittige curry pasta hebt gemaakt voor je curry dan grijp je nooit meer naar de curry pasta`s in potjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas
Top