1. Home
  2. ms999
  3. Favoriete artikelen van ms999

Favoriete artikelen van ms999

De naam zegt het al: direct aan de Poel in Amstelveen gelegen, biedt dit restaurant haar gasten sinds 2007 de mooiste en beste smaaknuances van Noord-Holland. Michelin Chef-kok Stefan van Sprang zet gasten frisse, beschaafde en gedoseerde gerechten voor van een kaart die driewekelijks wordt vernieuwd. Robbert Veuger is maître-sommelier en zorgt hierbij dat ook de wijnen op geraffineerde wijze samenvallen met de gerechten. Het twee-sterrenrestaurant Aan de Poel is meerdere malen onderscheiden. In 2008 ontvingen zij voor hun culinaire werk hun eerste Michelin ster en in 2012 verdienden zij hun tweede ster door continuïteit.  Stefan en Robbert wilden al enige tijd een boek maken waar de persoonlijkheid en het verhaal van hun bijzondere restaurant duidelijk in naar voren zou komen. Een boek dat meer zou passen bij de kunstboeken, dan op de plank met kookboeken. Het boek Aan de Poel is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 1.000 exemplaren en verpakt in een luxe doos met receptenbijlage.  …  Lees verder »

Kook eens met wat minder zout. Zout heeft immers een direct schadelijk effect op de nieren. Maar ook zonder nierproblemen kan een beetje minder zout geen kwaad. Zo houdt u de bloeddruk lager en loopt u minder kans op hart- en vaatziekten. …  Lees verder »

Speel het aspergebordspel op Facebook en win een weekend weg! Als je wint mag je met 7 personen een weekend in een heerlijke woonboerderij in Buitenhof de Leistert doorbrengen. …  Lees verder »

Alle soorten Boerenkaas, nu 500 gram voor 4,95! En bestel je voor 35,- of meer dan ontvang je direct 10,- korting!  …  Lees verder »

Een kleine selectie van de recepten uit onze restauranttijd. Zie mijn artikel Panade en Gulliver′s. Ik heb er nog een aantal in mijn archief zitten. Die worden geleidelijk aan toegevoegd. …  Lees verder »

Het is nu echt zo ver, ze zijn er weer! Een verse lichting van lekkere Hollandse Nieuwe Haringen en de berichten over de kwaliteit zijn dit jaar beter dan ooit. Er zijn dit jaar op woensdag 6 juni meer dan genoeg verse Maatjes voorhanden. Het vetpercentage ligt dit jaar ruim boven de norm van 16% om een Haring een Maatje te mogen noemen. Het visje heeft de laatste maanden goed kunnen gedijen door het mooie weer en de zon. Daardoor konden ze zich, op hun weg, vol eten met plankton wat in de Noordzee, door het mooie warme weer, genoeg voorhanden was. …  Lees verder »

Bladgroenten worden voornamelijk “om het blad” geteeld en gegeten. …  Lees verder »

Heb jij ook soms gewoon zo een zin in een lekkere gehaktbal? Hier zijn een paar soorten gehaktballen om jou op weg te helpen. …  Lees verder »

Mijn 8 lekkerste satés aan een stokje. En ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. …  Lees verder »

De Nationale Restaurant Gids van 2011 is uit. In de maand van de restaurantgidsen komt de populairste culinaire website Smulweb met de allerleukste restaurants van het land. Maar wat is nou eigenlijk leuk? Volgens Smulweb kan alleen de bezoeker zelf hierover oordelen. De gids is samengesteld met behulp van een nieuw revolutionair computer programma. Deze speurt alle bekende websites af op zoek naar recensies van eters en combineert de geschreven reacties tot de lijst van duizend compleet en objectief is. De initiatiefnemers reden gisteren, ondanks het gure weer, het hele land door om de awards persoonlijk te overhandigen aan de 17 leukste restaurants in alle delen van het land. …  Lees verder »

De uitreiking van de GaultMillau gids vond 1 november plaats in het Circustheater in Scheveningen. Op deze avond is bekend gemaakt wat de beste restaurants van Nederland zijn volgens GaultMillau. …  Lees verder »

Kookworkshops.nl is een nieuwe website, waarop we zoveel mogelijk leuke kookworkshops verzamelen. Samen koken is gezellig, leerzaam en schept een band. Koken kan in groepsverband of individueel, meer als kookcursus. …  Lees verder »

De zomer van 2010 staat in het teken van kaasfondue! Tijdens een borrel op het terras, als afsluiting van een dagje strand of tijdens een picknick in het bos. Emmi kaasfondue kan altijd en overal! …  Lees verder »

Top