BBQ Recepten & inspiratie - Grillen maar!

De zon schijnt, steek de barbecue maar aan! Alle inspiratie voor op en bij de BBQ

Zodra het ‘een beetje weer is’, halen we in ons land massaal de BBQ tevoorschijn. Nederland staat zelfs in de top 10 van landen waar barbecueën het populairst is. Een barbecuen is meer dan alleen een stukje vlees grillen. Laat je verrassen door Smulwebs BBQ-inspiratie en experimenteer er lekker op los. Heb jij vlees in huis gehaald en ben je op zoek naar inspiratie om er het klapstuk van de barbecue van te maken en heb je geen idee hoe je dat aan gaat pakken? Geen nood! Met onze recepten voor de barbecue vind je vast een gerecht dat bij je past! Van recepten voor een lamskoteletten tot een smakelijk gekruide gegrilde vis. Ben je op zoek naar wat afwisseling? Laat je dan inspireren door onze recepten voor de vegetarische barbecue. Zelfs je nagerecht maak je op de barbecue! Heb jij zin gekregen om de barbecue van stal te halen en er een gezellige avond van te maken? Vergeet dan niet om de BBQ-tips even te bekijken. Dek de buitentafel, zet wat frisse drankjes klaar. Vergeet je niet een schort om te doen? Grillen maar! >>

Heerlijke inspiratie voor op de BBQ

Vlees

Die rokerige smaak die de barbecue aan vlees meegeeft, is onevenaarbaar lekker. Met bbq vlees kun je alle kanten op. Of je nu de ultieme hamburger maakt, een mooie steak of de perfecte sate. Van rund tot varken, of juist een lekker stukje kip. Steek die barbecue maar alvast aan! Geef je vlees met een kruidige marinade smaak en maak het extra mals. Of grill eens wat anders met een stuk buikspek, spareribs of een bavette. Of je nu veel of weinig tijd hebt, met onze recepten kun je op elk moment voor net dat beetje extra's gaan. Met zelfgemaakte gerechten of een beetje hulp van de supermarkt wordt het gegarandeerd genieten van de heerlijkste BBQ-gerechten. Zo ben jij de echte chef BBQ of grillmaster.

Spareribs

Heerlijke ribbetjes van de barbecue. Snij de spareribs een stukje in en laat ze lekker garen. De smakelijke marinade maakt ze sticky en heerlijk

Perfecte sate van de BBQ

Maak de perfecte sate voor op de barbecue. Gebruik kip of ga voor een ander stukje vlees zoals varkenshaas. Het geheim zit ' m in de sate marinade

Zalm, zeebaars of tonijn..

Vis op de barbecue

Vis op de barbecue bereiden ingewikkeld? Allesbehalve! Ga voor een hele vis, een pakketje of spiesen. Met deze recepten word jij in no time bestempeld tot barbecuequeen of -king. Of je nu gaat voor zalm, tonijn of forel: vis op de barbecue is áltijd een goed idee. Alleen vallen ze soms wel erg makkelijk uit elkaar. Gelukkig zijn er tal van manieren om de vis op de bbq te bereiden, waarbij het verrukkelijke eindresultaat gewoon in zijn geheel op je bordje belandt. Verschillende technieken helpen je om de vis goed te grillen. Zo kun je met aluminiumfolie een pakketje maken, waarin je behalve het stuk vis ook meteen de kruiden en citroen stopt. Op die manier zit alles veilig ingepakt en kan de vis op de bbq mooi op smaak komen. Je kunt ook een visklem gebruiken, waardoor de vis niet zomaar breekt bij het keren. En je kunt de vis spiesen. Al zijn niet alle soorten vis hiervoor geschikt, omdat sommige vissoorten niet stevig genoeg zijn om aan een brochette te blijven zitten. Lees onze beste tips om je vis perfect van de BBQ te krijgen en probeer alle heerlijke visrecepten voor op de BBQ.

Vispakketjes van de barbecue

Verras je gasten eens met dit heerlijke recept voor spruitjessoep. Deze spruitjessoep wordt gegarneerd met knapperige spruiten en een bacon-croutontopping.

Roodbaars met rozemarijn

Deze pompoensoep gemaakt met gepofte knoflook, garam masala, paprika poeder, kurkuma en gember is een ware smaakexplosie!

Garnalenspies voor op de bbq

Maak deze Griekse volkoren wraps eenvoudig met hummus, gegrilde groenten en een zelf gemaakt yoghurtsausje voor een heerlijke lunch.

Eindeloos veel ideeen voor barbecuen zonder vlees

Vega BBQ inspiratie

Vaak ligt er vlees en vis op de grill, maar wat nou als je vegetarisch eet? Dan wil je ook graag die heerlijke kooltjessmaak proeven, en niet alleen maar sla happen. Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met favoriete recepten van de smulwebgebruikers. Van gevulde puntpaprika’s tot gegrilde portobello. Laat je inspireren door alle favoriete vega gerechten van de BBQ en tover deze zomer de lekkerste creaties op tafel.

Gemarineerde champignonspies

Picanha of staartstuk is een fantastisch stuk vlees. Het is een vrij groot stuk rundvlees met een rand vet die je lekker moet laten zitten.

Camembert van de BBQ

Op zoek naar een echte knaller? Probeer dan deze variant van de cheesecake. De combinatie van smaken zal je versteld doen staan. Bereid, proef en laat je verrassen!

Falafelburgers

Ben jij ook zo dol op sushi? Maak deze mini-sushiburgertjes als tussengerecht voor het kerstdiner. Dit gerecht is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Eindeloos veel ideeen voor barbecuen zonder vlees

Voor bij de BBQ

Vaak ligt er vlees en vis op de grill, maar wat nou als je vegetarisch eet? Dan wil je ook graag die heerlijke kooltjessmaak proeven, en niet alleen maar sla happen. Vegetarisch barbecueën wordt een feestje met favoriete recepten van de smulwebgebruikers. Van gevulde puntpaprika’s tot gegrilde portobello. Laat je inspireren door alle favoriete vega gerechten van de BBQ en tover deze zomer de lekkerste creaties op tafel.

Hoe steek je de bbq aan?

Leg ongeveer 8 aanmaakblokjes op een onderrooster in de barbecue en steek ze aan met een lange aansteker. Leg er vervolgens een tussenrooster op, bedekt met een laagje houtskool of briketten. Wanneer de kolen of briketten geen vlam meer vatten, kan het barbecueën beginnen! Handig tip: het kan nog makkelijker! Gebruik een barbecue snelstarter. Zo zijn je kolen in een mum van tijd gebruiksklaar. Vul de barbecue starter met houtskool of briketten, leg er enkele aanmaakblokjes onder en steek ‘m dan aan.

Hoe maak je de barbecue schoon?

Je maakt een bbq-rooster het makkelijkst met een doekje of sponsje met wat sop schoon als het rooster nog een beetje warm is. Dan zijn de etensresten nog niet aangekoekt. Toch aangekoekte resten aan je rooster? Dan kun je het bbq rooster ook schoonmaken met een barbecueborstel. Die heeft een schraper waarmee je de grote resten verwijdert en stalen borstelharen om de laatste fijne restjes eraf te krijgen.

Hoeveel moet je inkopen per persoon voor de bbq?

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel je in huis moet halen voor de bbq. Daarom helpen we je graag met handige barbecue tips voor de hoeveelheden.

Reken per volwassene op:

  • 2 of 3 soorten vlees (à 100-150 g)
  • stukje vis (à 100-150 g)
  • 200 g groente-
  • ½ stokbrood
  • diverse sausjes + kruidenboter
Top